maanantai 15. kesäkuuta 2009

Elannon hankinnassa

Kävinpä pitkästä aikaa Osuuskaupan automarketissa ostoksilla. Järkytyin monesta eri asiasta, joita ajattelin eritellä vähän näin julkisesti purkaakseni negatiivisia tunteita ja täten ehkäistäkseni mahdollisia patoutumia, joista voi ajan myötä kasvaa isompia ongelmia.

Ensinnäkin oli jälleen ihmeellistä huomata, kuinka miesten luonnolle ominainen kilpailuhenkisyys ilmenee parkkipaikan valinnassa. Kun ensin on ajettu parikymmentä kilometriä ruuhkassa alkaa moderni metsästys: Auto on saatava kymmenen metrin säteelle sisäänkäynnistä, vaikka pysäköimiseen kuluisi puoli tuntia aikaa.

Sitten sisällä kauppakeskuksessa mietin, kun tykkään paljon miettiä, ihmiselämän perustarpeiden modernia tyydyttämistä. Ihmiskuntahan pysyy periaatteessa voimissaan, kunhan ravintoa on saatavilla. Jotenkin tuntuu, että on etäännytty aika kauas niin sanotusta luonnosta, kun ajamme autoilla kymmeniä kilometrejä hehtaarien kokoisiin halleihin valikoimaan erilaisia muoveihin pakattuja tuotteita ja törmäilemään ostoskärryjen kanssa liian kapeissa hyllyväleissä. Kaikki tämä siis vain sen perustarpeen, ravinnon saannin, tyydyttämisen tähden. Kai tämä liittyy vain hienoon yhteiskuntarakenteeseemme, jossa erikoistutaan kukin omalle sektorilleen. Viisaammat ovat kai miettineet valmiiksi, että meidän on hyvä näin, joten turha kai tällaisen normaalimiehen on liikoja miettiä homman mielekkyyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti