torstai 14. tammikuuta 2010

Heräämisen portaat

Tänä aamuna taas sitä tuskailin. Miksi minun pitää herätä niin toivottoman hitaasti? Miksi olon pitää välittömästi herätyskellon soimisen jälkeen olla kuin olisi puolikuollut? Miksi kestää ainakin tunnin, ennen kuin silmäni ovat kunnolla auenneet ja jopa kauemmin, että aivoni käynnistyvät?

Heräämiseni on samanlaista kuin väsyneenä joutuisi kiipeämään kerrostalon portaat kymmenenteen kerrokseen. Paitsi niissä portaissa olisi ehkä lopussa väsyneempi kuin alussa. Heräämisen suhteen on kuitenkin toisin. Silti kaipaisin, että edes joskus tuntuisi siltä, että se aamuinen herääminen olisi kuin juuri oikeassa kerroksessa valmiiksi oleva hissi, joka sitten veisi minut niihin valvekerroksiin.

Minun on joskus vaikea suhtautua milloin heräsit -kysymykseen. Yleensä kai sillä tarkoitetaan sitä hetkeä, jolloin havahtuu siitä unesta esimerkiksi herätyskellon tai vastaavan kapineen avulla. Mutta en minä hereillä ole yleensä vasta kuin aikaisintaan kolme varttia tuon tapahtuman jälkeen. Jotkut saivartelijat kertovat heränneensä esimerkiksi 6.56, mikä minusta kuulostaa ajatuksena aivan älyttömältä.

P.S. Muistan, että opiskeluaikana monet kyselivät vielä lounasaikaankin minulta, että olenko mahdollisesti juuri herännyt. Heräämiseni hitaus taitaa siis näkyä myös naamastani. Kyse ei ole pelkästään henkisestä heräämisestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti