keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Roskien keruussa

Keräsin tänään roskia. Lähdin pyörällä keltaiset turvaliivit päällä maantielle ja meinasin ojanpiennarta pitkin mennä, Sinne olivat niittäneet risuja niin paljon, että en päässyt eteenpäin polkien, joten jätin pyörän yhdelle bussipysäkille ja jatkoin jalan. Roskia riitti munakennoista karkkipusseihin pitkin poikin tietä.

Se kummastutti, että autoilijoilta ei minkäänlaista ymmärrystä riittänyt. Roskia kun oli keskelläkin tietä ja minulla turvaliivit päällä, niin en nähnyt estettä pysäyttää välillä kinnasmerkillä liikennettä. Yhdellekin tukkirekkakuskille sain pitkään selitellä, että ihan omaan laskuuni minä töitä teen ja ajan kuluksi yhteiseksi hyväksi. Toista jätesäkkiä olin saamassa täyteen, kun joku maasturimies pysähtyi ja uhkasi soittaa poliisit jos en mene tieltä toikkaroimasta (tätä sanaa hän käytti). Ajattelin, että hyvä on, jos ei kelpaa.

Vaimolta sain kotona kuulla vielä oman läksytyksensä, kun kerroin. Keitin hyvän mustikkapuuron, niin kyllä se leppyi. Illalla luin sille vielä sanomalehteä ääneen kynttilänvalossa ja tuli aivan hyvälle tuulelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti