keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Tilavuuteni

Aloitan ytimekkään informatiivisesti: tilavuuteni (ilman päätä) on noin 73 litraa.

Koko jutun taustalla on se, että joulun jälkeen on alkanut tuntua, että voisi alkaa laihduttaa. Jotenkin vain ajattelin, että vaaka ei kerro koko totuutta. Etenkin, jos aloitan lihaskunnon kehittämisen samalla. Monet väittävät, että peili kertoo paremmin totuuden kuin vaaka. Minä siitä huomaamaan, että peilihän oikeastaa kertoo siitä, miltä ihminen näyttää - tai siis kuinka isolta näyttää. Ja ihmisen koko on sama kuin tilavuus, joten minä sitä halusin alkaa tarkkailla.

Tuon alussa olevan tiedonmurusen saamiseksi piti hieman tehdä töitä. Laskea kylpyammeeseen niin paljon vettä, että sen vedenpinnan alle mahtui mies. Sitten piti merkitä kylpyammeeseen merkki siihen vedenpinnan kohdalle. Sitten vain mies sinne veden alle ja taas uusi merkki vedenpinnan tasolle.

Tuon kaiken jälkeen oli kaksi merkkiä kylpyammeen reunassa. Enää ei tarvinnut kuin mitata, paljonko niiden väliin mahtuu vettä. Tarkistusmittasin 10 litran ämpärin: 9,8 litraa. Sillä sitten mittasin, paljonko pitää laittaa vettä ammeeseen päästäkseen alemmasta merkistä ylempään. Viimeiset litrat kauhoin samalla litran mitalla, jolla tarkistusmittasin ämpärin.

Tämän mittaiseksi mieheksi tuossa taitaa jokunen litra olla liikaa. Ensimmäinen tavoitteeni onkin päästä kesäkuun loppuun mennessä alle 70 litran. Jos muistan, voinen raportoida edistymisestä täällä.

1 kommentti:

  1. Loistavaa työtä. Kannattaa julkaista myös joku tilavuudenhallintaopas tai alkaa pyörittää tilavuudenhallintaruokakurssia kansalaisopistolla.

    VastaaPoista