tiistai 13. lokakuuta 2009

Kihomato

On taas se aika vuodesta. Naapurin poika oli pullakahveilla meillä koulun jälkeen ja sanoi, että heillä on kihomatokausi koulussa. Meinasi jäädä minulla pullat syömättä, kun ajattelin pojan puheita. Väitti, ettei hänellä ole kihiksiä, mutta nyt tuntuu, että taisi valehdella.

Kutisee. Kynnenaluseni ovat mustana ja erogeeniset alueeni verillä. Ei auta muu kuin suunnata apteekkiin, kunhan palkkapäivä ensin koittaa. Siihen asti anon henkilökohtaista lomaa töistä. Ei tällaista kehtaa työpaikalla sanoa. Voisin pyytää palkkaennakkoa. Se aikaistaisi ongelman hoitoa jonkin verran. Käsidesiä kuluu ja murettaa.

Koiralla taitaa olla oma osuutensa ongelmasta. Pyörii tuossa eteisen lattialla kuin väkkärä ja haukkuu. Toivon, ettei tule naapurilta valituksia tuosta haukkumisesta. Naapurin Kaisa ei ymmärrä, ettei koira turhaan hauku. Aina on haukkumiseen syy, enkä se ole minä.

Jos lukijoilla on kihomatokokemuksia, kertokaapa miten niistä pääsee eroon ja ovatko vaarallisia hoitamattomina. Kyllä ne ajanoloon kuolevat pois itsestäänkin?

2 kommenttia:

  1. Eipä noihin matoihin oikein muu auta kuin matokuuri ja paikkojen desinfiointi.

    VastaaPoista
  2. Meillä ongelmaan auttoi parhaiten saunominen ja puhtaalla vedellä ihon peseminen.

    VastaaPoista