tiistai 27. lokakuuta 2009

Nyt on aika vaihtaa talvirenkaat!

Rengasliikkeet mainostavat parhaillaan, että nyt on aika vaihtaa talvirenkaat. Minä en oikein ymmärrä tuota ajatusta, sillä nythän on juuri tulossa liukkaat kelit, jolloin niitä talvirenkaita alkaisi tarvita.

Eikö se mene niin, että tähän aikaan pitäisi vaihtaa kesärenkaat talvirenkaisiin? Miksi nyt pitäisi vaihtaa talvirenkaat kesärenkaisiin? Vai tarkoittavatko nuo rengasliikkeet sitä, että pitäisi vaihtaa omat talvirenkaat vaikkapa naapurin talvirenkaisiin? Siinäkään en näe järkeä.

Siinäkään ei oikein ole mieltä, jos ne tarkoittavat sitä, että omat vanhat renkaat pitäisi vaihtaa sen liikkeen uusiin renkaisiin. Eihän siinä mistään vaihtamisesta ole kysymys, vaan ostamisesta. Ne vain joutuvat ottamaan ne vanhat renkaat hävitettäväksi. Se ei todellakaan ole mitään vaihtamista.

Mutta kaikista eniten minua huolestutti ystäväni Eero, joka pontevasti ilmoitti menevänsä vaihtamaan talvirenkaat vesisateeseen. Sitä minä en todellakaan ymmärtänyt. Miksi Eero vaihtaa hyvät renkaat vesisateeseen? Ymmärtäisin ehkä paremmin, jos olisi kuiva kesä ja Eero olisi maanviljelijä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti