torstai 26. marraskuuta 2009

Autoilua ja kauppa-asiaa

Eilen kävimme vaimoni kanssa rautakaupassa. Tarkoitus oli ostaa joulukuusi, muovinen sellainen. Tiesin, että niitä ei vielä ole kaupoissa, mutta vaimo väitti kivenkovaan, että nyt on lähdettävä ja kuusitukkurit ovat varmasti toimittaneet kuusia moninmäärin meidänkin seudullemme. Ei auttanut nurina vaan lähdettävä oli.

Ajelimme Porintietä kohti Syväraumaa ja rautakauppaa. Autossa tuoksui tuore lumi ja vanhat lehdet. Auto tuntui kankealta vaikkei kovin kylmä ollutkaan, joten ajelin varovasti. Siitäkös vaimo keksi neuvomisen aihetta. "Mikset aja kovempaa? Kuuset loppuvat" Sellaisia hän ymmärtämättömyyttään puheli samalla kun parhaani mukaan yritin säästellä automme kylmää moottoria. Minulla kuohahti. Miksi aina pitää aloittaa se iänikuinen valittaminen minun ajotavoistani. Parhaani mukaan yritän ajaa auton ja muun liikenteen ehdoilla ja lopputulos on aina sama. Aina löytyy jotain sanomista - milloin ajan liian hitaasti ja milloin liian kovaa. Joskus en pidä muka riittävää turvaväliä ja toisinaan töpeksin niin, että joku pääsee vaihtamaan kaistaa meidän eteemme. Toisaalta alan jo tottua.

Jo matka oli rankka. Perillä kaupassa oli vielä rankempaa. Supliikkimiehenä kysyin heti kaupan perällä ensimmäisen myyjän nähtyäni, missä kuusia jemmataan. Olivat kuulemma vasta tilaamassa niitä kuusitukkurilta, kun varastotilaa on niukasti ja moni ei vielä halua kuusta ostaa. Silmäilin vähän ympärilleni ja puistin päätäni. Varastotilaa, pah. Eihän näillä ole mitään muuta kuin tilaa täällä kaupassa. Jos jotain on, se on tarpeetonta ja joutaisi hävittää kuusten tieltä.

Kun kerran rautakaupassa oltiin, vaimo halusi katsella uusia valaisimia ja neuvottelimme jopa kiukaan ostamisesta saunaan. Neuvottelu oli minun puoleltani väkinäistä. Esitin kuulematonta ja niin kiireistä, että hän ei malttanut ryhtyä jankkaamaan. Taloyhtiön lenkkisaunassa on niin hyvät löylyt, että mitäpä sitä omalla kiukaalla tekisikään, ainakaan uudella.

Paluumatka sujui rauhallisesti. Vaimo sai ostosnälkäänsä uusia sävytettyjä energiansäästölamppuja. Nyt alkaa ilmastotalkoot meilläkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti