lauantai 14. marraskuuta 2009

Maustekakkuja myyjäisiin

Vaimoni sanoo, että kohelsin taas. Omasta mielestäni en koheltanut.

Urheiluseuraamme kerättiin varoja myyjäistempauksella. Myimme urheilutalolla leivonnaisia ja käsitöitä ja tavoitteenamme oli kerätä rahaa jokavuotiselle reissulle Viroon. Kuoronjohtaja sanoi, että kaikkien kyvyt ovat tarpeen tämän jalon tarkoituksen edessä.

Katselin reseptivihkosta maustekakun ohjeen ja sokerikakun ohjeen. Päättelin, että maustekakku on sokerikakku, jossa on hyvät mausteet. Niinpä uunia lämpiämään ja kulhoa ja mittaa esille – nyt Tommi leipoo.

Rikoin munat kulhoon ja varistin joukkoon sokerin siivilän läpi. Vatkasin aikani ja lisäilin jauhot, rasvan, maidon yms. Siinä vaiheessa huomasin, että enpä teekään sokerikakkua vaan maustekakun. Taikina oli muuten valmis, mutta mausteet puuttuivat.

Kaivelin mieleni sopukoista muistikuvaa hyvistä mausteista. Muistelin erityisellä kaiholla grillikäyntejämme naapurin Eskon kanssa. Grillillä se vaaleampi kaunis myyjä aina kysyy, mitä mausteita laitetaan. Vastaan yleensä, että sinappi, ketsuppi, kurkkusalaatti, valkosipuli ja chili. Ne ovat hienoja mausteita. Oikein herkistyn vieläkin, kun muistelen niitä hetkiä bensiinintuoksuisen Eskon ja valkosipulintuoksuisen grilliaterian kanssa webastolla lämmitetyssä Mersussa pikkupakkasilla.

Taikina oli valmis, mutta mausteet puuttuivat. Niinpä lorautin kakkutaikinaan ketsuppia, sinappia, valkosipulia ja tursotinpa kokeeksi itämaista chili-kastikettakin. Vielä kerran aineet sekaisin ja sitten kakkua uuniin. En maistanut kakkua, koska myyjäisiinhän se oli menossa. Kakun sai kruunata suklaakuorrutus. Vaimo auttoi vesihauteen kanssa, ettei suklaa minulla tumpelolla mene pilalle.

Pakkasin vaimon ja kakun autoon ja vein urheilutalolle myyntiin. Kuoronjohtaja sanoi, että onpa hieno kakku ja lätkäisi siihen 10 euron hintavaateen. Lämmittelimme ja availimme ääntä urheilutalon takahuoneessa ja palattuamme avasimme myyjäiset lauluesityksellämme. Ilokseni huomasin, että minun leipomani kakku meni ensimmäisten joukossa kaupaksi.

Illalla kotona vaimo kysyi, miksi sinappi on pöydällä.
-leipomisen jäljiltä, vastasin
-IDIOOTTI.

1 kommentti:

  1. Sait aikaan hyvät naurut. Ja onneksi et kuitenkaan näemmä myynyt vaimoasi, kun hän olikin tarinan lopussa kotona.

    VastaaPoista