sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Ostoksilla

Vaimoni halusi keskittää ostoksia tähän viikonloppuun nyt, kun kaupat olivat myös sunnuntaina auki. Vastustelin aluksi, koska en ole kovin innokas ostelija (tai shoppailija, kuten vaimoni sanoo). Myönnyin lopulta, koska ajattelin, että ehkä tällä tavalla saisin sitten vastaavasti jonkun toisen viikonlopun vapaaksi.

Vaimo oli suunnitellut ostavansa sen verran paljon erilaisia tavaroita, että ostoksille piti lähteä oikein autolla. Hän ei itse erityisemmin pidä autolla ajamisesta. Joihinkin ostoksiin hän toivoi minua myös makutuomariksi.

Viikonloppu sujui yllättävän mukavasti. Luulen, että myönteiseen kokemukseen vaikuttivat muutamat olennaiset vaimoni antamat vinkit. Ensinnäkään ei saa olla liian lämpimästi pukeutunut. Kauppakeskukset ovat lämpimiä paikkoja, joten pitkät kalsarit tai villapaita ovat liioittelua. Kevyt paita takin alla on aivan riittävä. Toiseksi pitää käydä ostosten lomassa syömässä ja juomassa aina jo ennen kuin nälkä ehtii yllättää. Tämä vaikuttaa aivan itsestäänselvyydeltä, mutta sillä on yllättävän suuri merkitys. Tällaisina ruuhkapäivinä myös ruokapaikat voivat täyttyä eikä ole mukava jonottaa nälkäisenä ruokaa.

Kävi niin, että sain samalla ostettua myös itselleni joitankin tarpeellisia esineitä, joten ostosviikonloppu ei mennyt minullakaan aivan hukkaan.

Ehdin myös seurailla muita ihmisiä sillä aikaa, kun vaimo tutki näyteikkunoita tai kävi joissain putiikeissa, jotka eivät minua niin paljon kiinnostaneet. Kauppakeskuksen käytävää hitaasti eteenpäin samaa tahtia mateleva ihmisjono näytti suorastaan hartaalta. Ostosten tekeminen eli shoppailu lienee paljon muutakin kuin tavaroiden hankintaa.

1 kommentti:

  1. Huomioissasi on tiettyä universaaliutta, sillä usein ne ovat osuvia ja tunnistettavia. Kiitos hienosta ja elämän makuisesta blogista.

    VastaaPoista