perjantai 28. marraskuuta 2008

Hammasharjoja litrahinnalla

Kävinpä vaihteeksi kaupassa. Kauppareissu oli kiva ja mieleenpainuva ja ajattelin jakaa sen kanssanne. Joku teistä on varmasti käynytkin samassa kaupassa vaikkakaan ei välttämättä samaan aikaan. Mukaan tarttui monenlaista syömistä ja juomista. Ostin mm. jauhelihaa (kasvisruokavalioni on joustava) ja voita. Lisäksi ostin hammasharjan.

Ajatelkaapa tilannetta, jossa olette ostamassa hammasharjaa. Millaisilla kriteereillä valitsette sen? Minulle tärkeitä ovat harjan väri, materiaali, kovuus, onko kielenpesin, ja hinta. Näitä pähkäilin sitten kaupassa puolisoni kanssa. Kalleimmat mallit maksoivat yli viisi (5) euroa kappaleelta ja halvimmat olivat vähän euron (€) pintaan. Päädyin 2,40 € maksavaan mallliin, joka oli ulkoasultaan valkea ja sisälsi myös keltaisen karhean kohdan, jolla voi kuopsutella kieltä puhtaaksi.

Kauppias oli ollut ovela. Hammasharjoissa oli hintalapuissa myös litrahinta. Hammasharja 33,30 €/L. "Ei hyvänen aika", huokaisin vaimolleni. Miksi hammasharjoja myydään litrahinnalla ja miten tuo litrahinta on laskettu? Onko kauppias itse mitannut harjan tilavuuden ja määrittänyt litrahinnan? Vai onkohan kauppaketju sopinut muiden kauppaketjujen kanssa yhteiset litrahinnat hammasharjoille? Kertokaa te hyvät ihmiset, jos teillä on asiasta enemmän tietoa. Olen varsin äimälläni.

Ostin harjan ja hyvältä se on tuntunut, kun olen sitä jo pari kertaa kokeillut. Mutta tuo litrahinta. :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti