torstai 20. marraskuuta 2008

Pekonia kaksospedillä

Tein tänä aamuna englantilaistyyppistä aamupalaa. Paistoin pekonia ja munia. Ensin suikaloin pekonin pannulle ja sitten siihen ryhdyin rikkomaan munaa. Sattuikin hauska juttu; munassa oli kaksoset. Kaksi keltuaista olla öljötti nyt pannulla, vaikka vain yhden munan olin rikkonut. Meinasin ottaa tapahtumasta kuvan, mutta kameran paristot olivat lopussa.

Kuinkahan yleistä kaksosuus on. Tiedän, että monilla eläimillä tulee vaikka kuinka monisikiöisiä raskauksia, mutta ihmisillä ja kanoilla ne ovat tietääkseni harvinaisia. Olikohan aamiaismunassani identtiset kaksoset? Mene ja tiedä. Se olisi vielä harvinaisempaa kuin tavallinen kaksoisuus.

Wikipedian mukaan ihmisellä on 1:80 mahdollisuus olla kaksonen. Onkohan outoa olla, kun sisarus on syntynyt lähes täysin samalla kellonlyömällä? Olisi kiva, jos minullakin olisi kaksoisveli, nimeltänsä vaikkapa Jommi. Jommi ja Tommi voisivat yhdessä pähkäillä näitä elämän pieniä ihmeitä ja haarukoida pekonimunakasta aamulla suuhunsa.

1 kommentti:

  1. Kyllä noita kaksosmunia tulee aika paljon, lapsena maalla käytettiin paljon niitä munia joita maanviljelijät eivät voineet laittaa kauppaan myyntiin. Niitä sai ostaa tilalta edulisesti. Olivat liian isoja tai liian pieniä. Noissa isoissa oli tosi monessa kaksi keltuaista. En tiedä miten luonnossa tuollaiset kehittyvät - kasvavatko loppuun asti vai jääkö prosessi kesken.

    VastaaPoista