keskiviikko 12. marraskuuta 2008

Joulukorteista

Eilen - tai jo maanantaina, en ole varma - postin mukana oli tullut punainen kirjekuori. Sellainen iso, jollaisia varmaan olette tekin nähneet. Sille kuorelle on aivan oma käyttötarkoitus. Omat joulukortit, joita aikoo lähettää muille ihmisille, voi laittaa siihen kuoreen. Luulen, että siinä ihminen luulee säästävänsä, kun saa laitettua kortteja halvemmalla kuin jos laittaisi jokaiseen korttiin normaalin 1. luokan postimerkin.

Lähiaikoina varmaan tuleekin sitten varsinaisia joulukortteja erilaisista järjestöistä. Niiden mukana on ehkä joku kirje, jossa toivotaan, että jos niitä kortteja käyttää, niin ne pitäisi maksaa ja samalla tukea niiden kortteja lähettäneiden järjestöjen toimintaa. (Te ehkä maksatte, mutta luulen, että minä en.)

Tässä tulee väkisinkin sellainen olo, että pitäisi niitä joulukortteja sitten lähettää. Mutta sitä ne eivät kerro. Eivät. Ei posti eikä Invaliidiliitto eikä SPR eikä muut järjestöt. Että kenelle minun pitäisi laittaa niitä kortteja. Sehän se ongelma on. Pitääkö lähettää niille kaikille, jotka viime jouluna lähettivät meille kortin? Vai niille, joille aina ennenkin on lähetetty? Pitääkö huomioida korttienlähetyshistoria viiden viimeisen vuoden ajalta? (Neuvoja otetaan vastaan.)

Tähän kysymykseen joudutaan varmaan muuallakin kuin meillä etsiä vastausta. Meillä sentään on "ystäviä", joille kortteja periaatteessa voi laittaa. Mutta entäpä ne ihmiset, joilla ei tällaisia "ystäviä" ole. Posti ja kaikki nuo hyväätekevät järjestöt ilkeästi muistuttavat näillä lähetyksillään siitä, ettei ole kenelle kortteja lähettäisi. Postin nyt vielä ymmärtää, mutta miksi nuo muutkin? Tuo joulumainosposti on sitten asia erikseen. Siitä ei jaksa edes kirjoittaa. Nehän kun saalistavat vain rahojamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti