lauantai 8. marraskuuta 2008

Raju takaa-ajo meilläpäin

Rauma on jälleen uutisissa. Iltalehti: Raju takaa-ajo - neljä poliisia sai vammoja. En pidä tätä ihmeenä, kun ottaa huomioon, millaisessa kunnossa on Rauman tiestö. Tilanteessa on ilmeisesti ajettu huomattavilla nopeuksilla. Jo minun tavanomaisilla nopeuksillani raumalainen tienpinta tuntuu iskunvaimentimissa, munuaisissa ja hampaissa. Ei siis ihme, että poliisivauhdilla ajettaessa sattuu vahinkoja.

Syynä suureen nopeuteen on ollut tässäkin tapauksessa takaa-ajotilanne. Outoja ovat nämä takaa-ajotapaukset. Yleensä, kun minut pysäytetään poliisin toimesta, siitä ei seuraa takaa-ajoa. Joskus pysäytystilanteet kärjistyvät tällaisiksi takaa-ajoiksi.

Takaa-ajot voitaisiin välttää, jos poliisit eivät lähtisi pakenijoiden perään. Poliisi voisi ottaa rekisterinumeron ylös ja palata asiaan, kun kuljettaja on selvinnyt humalastaan tai huumausaineistaan. Kuljettaja voitaisiin pyytää virka-aikana käymään poliisilaitoksella antamassa selvitys tapahtumasta. Jos kuljettaja kertoisi olleensa huonossa ajokunnossa, annettaisiin sakot. Miksi sakkoja pitää jakaa juuri liikenteessä, kun poliiseilla on siellä paljon muutakin tekemistä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti